Årsmöte

av Gruvöns musikkår

Gruvöns musikkårs bastrumma.Då är det dags för årsmöte igen. Årsmötet kommer att hållas tisdag 24 augsti klockan 19:00 i Gruvan.

God jul & gott nytt år!

av Gruvöns musikkår

Nu börjar så även 2020 dra sig mot sitt slut. Det har varit ett annorlunda år för oss alla. För Gruvöns musikkårs del så hann vi bara genomföra en konsert innan coronapandemin slog till med full kraft och gjorde så att vi fick pausa verksamheten.

Vi har dock inte varit helt sysslolösa under året. Under början på hösten har vi förberett ett nytt konsertprogram så när läget förbättras så är vi beredda att anordna en konsert.

Idag skulle vi egentligen framfört de traditionella julkonserterna i Grums kyrka tillsammans med Grums kyrkokör och Eternella. Vi hoppas på ett pandemifritt 2021 så att vi återigen får möjlighet att framträda. Under tiden finns förra årets julkonsert att titta på nedan. I och med detta vill vi önska publik och medlemmar en god jul och ett gott nytt år!

https://youtu.be/U4d50k8u0os

Övningarna börjar

av Gruvöns musikkår

Gruvöns musikkårs bastrumma.Nu är det dags att skaka liv i instrumenten för en ny säsong. Vi börjar den 7 augusti klockan 19.00 i Gruvan som vanligt.

Gamla och ny medlemmar hälsas välkomna!

Sommarlov

av Gruvöns musikkår

Just nu är musikkåren sommarledig. Vi tackar alla medverkande och publik för säsongen som varit.

Nästa framträdande blir i samband med Kil hela veckan den 14 augusti.

Musikkåren önskar alla en trevlig sommar!

God jul och gott nytt år!

av Gruvöns musikkår

Julgransdekoration

I och med julkonserterna i Grums kyrka så har musikkåren genomfört sina sista framträdanden för året. Vi vill härmed önska publik och medlemmar en god jul och ett gott nytt år!

Vi börjar det nya årets övningar den 17 januari. Gamla och nya medlemmar hälsas välkomna

God jul & gott nytt år!

av Gruvöns musikkår

Julgransdekoration

I och med julkonserterna i Grums kyrka så har musikkåren genomfört sina sista framträdanden för året. Vi vill härmed publik och medlemmar en god jul och ett gott nytt år!

Vi börjar det nya årets övningar den 12 januari. Gamla och nya medlemmar hälsas välkomna!

Stipendium ur Hilding och Edla Svenssons minnesfond

av Gruvöns musikkår

Är du ungdom, skriven i Grums och sysslar med musik? Då kan du söka ett musikerstipendium.

Hilding och Edla Svenssons minnesfond. Stipendiet syftar till att stödja musiklivet i Grums kommun. Ungdomar som är folkbokförda i kommunen och som sysslar med musik i alla former kan ansöka.

För året utlyses två stipendier om 3 000 kronor vardera.

Ansökan skickas via e-post till: minnesfond@gruvonsmusikkar.se

Sista ansökningsdag 9 november.

Svensk blåsmusikfestival 2015 i Linköping

av Gruvöns musikkår

Fotograf: Ann-Helen ØrsengGruvöns Musikkår deltog i helgen 11-13 september på Svensk blåsmusikfestival i Linköping. Festivalen bestod av tävling, utomhuskonserter, parader och Tattoo.

Gruvöns musikkår genomförde dels en utomhuskonsert och för första gången i musikkårens 104-åriga historia deltog vi i en musikalisk tävling. Tävlingsprogrammet bestod av Brazilien Folk Dance Suite, Sinfonia Classica och Bandology.

Resultatet blev mycket bra och musikkåren blev belönad med en bronsmedalj. Från de två domarna blev det poängterat musikkårens fina entré, avspänt musicerande och den goda dynamiken. Musikkåren var  en ny bekantskap för de båda domarna, en positiv sådan. Domarna blev imponerade över det stora åldersspannet i musikkåren, från 10 till 86 år och att Grums kommun hade en så bra musikkår. De avslutade sina kommentarer med: "Hoppas på att få möta och höra er igen. Fortsätt ert fina musicerande".

Prenumerera på RSS-flödet.