Om oss

Gruvöns musikkår består av spelglada amatörmusiker, och vi håller mestadels till i Grums kommun med omnejd - även om vi gör en och annan utflykt, bland annat till Norge.

Vår repertoar sträcker sig alltifrån de för musikkårer sedvanliga marscherna, via klassisk musik och folkmusik, till modernare tongångar.

Om Du vill anlita musikkåren, så är det bara att kontakta oss. Kontaktinformationen finner du till höger här på sidan.

Det finns vissa traditioner som vi håller benhårt på. Vi brukar stiga upp i svinottan på första maj, för att åka runt i kommunen och väcka den intet ont anande befolkningen med uppiggande marschmusik. Senare under samma dag tar vi täten i demonstrationståget och leder folkmassorna genom Grums. Dessa traditioner lever kvar sedan musikkårens allra första år. En annan tradition är att spela på julkonserten som brukar anordnas i Grums kyrka några dagar före julafton varje år.

På senare tid har vi fått hjälp med marscherandet av Grumsdrillen, som har drygt 30 medlemmar från 5-6 år och uppåt.

En annan sak som tål att berättas är det faktum att Gruvöns musikkår bidragit med ett flertal musikanter till olika musikkårer inom Försvarsmusiken genom åren. Inte så illa med tanke på kårens och kommunens storlek. Dessutom har flera av våra medlemmar som genom åren flyttat från kommunen fortsatt sitt musicerande i sina nya hemkommuner, många har dessutom blivit musiklärare.

Vi repeterar i biografsalongen i Gruvan (f.d. Folkets Hus) på Sveagatan i Grums varje tisdag mellan klockan 19:00 och 21:00 — så om du bor i närheten och spelar ett lämpligt instrument är du naturligtvis varmt välkommen!

Ta gärna en titt på historiksidan för en inblick i hur musikkåren förändrats genom åren.

Prenumerera på RSS-flödet.