Musikkårens dag i Kristinehamn

av Gruvöns musikkår

Musikkårens dag i Kristinehamn, foto: Bernhard Granholm

Lördagen den 22 september deltog Gruvöns musikkår och Grumsdrillen i musikkårens dag i Kristinehamn. Det var ett stort arrangemang med tio musikkårer från Värmland och Norge. Totalt deltog 260 musiker. Kristinehamnarna bjöds på musik i centrum under hela lördagen, dels av varje musikkår för sig och dels i form av en stafettkonsert på Södra torget under eftermiddagen.

Regnet hängde i luften när Gruvöns musikkår, som för dagen fått förstärkning av några musikanter från Hornnes skoles musikkorps, ställde upp sig för dagens första konsert utanför Ostbjörn i centrala Kristinehamn. Vädergudarna var dock med oss och konserten kunde genomföras som planerat.

Efter en stärkande lunch var det så dags att ställa upp vid Park hotel för att marschera till Södra torget där stafettkonserten skulle hållas. Eftersom vi startat sist av de marscherande musikkårerna så kunde stafettkonserten börja direkt efter att vi marscherat in på torget till tonerna av Vivu esperanto.

Under stafettkonserten spelade varje musikkår två låtar. Konserten avslutades sedan med att alla musikkårer gemensamt stämde upp i Liberty Bell och Värmlandsvisan.

Dagen avslutades med en gemensam middag innan det var dags för alla trötta men ändå ganska nöjda musikanter att åka hemåt.

Här nedan finns några bilder från dagen. För den intresserade läsaren finns även ett bildspel hos NWT.

Prenumerera på RSS-flödet.